Kanapka z łososiem

Kanapka z łososiem

Łosoś uratował mnie wiele razy i nie mam na myśli  tylko  bogactwa składników pokarmowych, ale mięso. Jest tak obłędnie smaczne samo w sobie, że nie trzeba się zbytnio wysilać z odpowiednim przyprawieniem.

W chwili „nie wiem co na obiad”,  wystarczy, że wrzucisz do piekarnika z podstawowymi przyprawami, a w chwili „nie wiem co na śniadanie czy kolację” po prostu kup wędzonego łososia  i ulubiony chleb i już masz zapewnione pyszne i zdrowe danie.

Składniki,
na jedną porcję, czas przygotowania: 5  min.:

  • kromka ulubionego ciemnego pieczywa,
  • masło  do posmarowania,
  • sałata (w moim wydaniu pekińska i cykoria),
  • koperek,
  • czerwona cebula,
  • 20 g łososia wędzonego,
  • pomidor/papryka,
  • orzechy zgodnie z upodobaniem.

produkty kanapka z łososiem

Poznaj smak kuchni hiszpańskiej - wino i jedzenie La Rioja

Podobne wpisy